Home » Sound Advice Blog » MusicCast op de Klipsch Three Model I

MusicCast op de Klipsch Three Model I

Gepubliceerd op 24 augustus 2019 12:04

De Klipsch the Three model I is een compacte tafelluidspreker die in veel huizen een plekje heeft gevonden. De combinatie van de vintage look met de moderne kwaliteit luidsprekers biedt een verbluffend geluid in een kleine luidspreker die, al zou je dat misschien niet verwachten, toch een dikke 60 Watt aan geluid kan weergeven.

 

 

Deze tafel luidspreker is ontworpen om met DTS PlayFi, Bluetooth of Line-In bronnen te werken. Inmiddels zijn er veel meer streaming diensten bij gekomen en worden de streaming diensten ook steeds verder verbeterd met hogere bitrates en een veel ruimere keuze. IN dit voorbeeld gebruiken wij Deezer als streaming service omdat zij een van de weinige zijn die moderne muziek leveren in FLAC format ( Gecomprimeerde audio zonder verlies ) .

 

Hoe kun je deze tafelluidspreker moderniseren zonder veel poespas ? Lees hieronder verder...

 

Wat heb je nodig ?

Allereerst kijken we naar wat je nodig hebt. Dat is in dit geval de Yamaha WX-AD10 MusicCast Receiver.

Deze compacte uitbreidingsunit van Yamaha sluit je eenvoudig aan op elke versterker die beschikt over een line-in - welke heeft dat nou niet ? ;) - en stelt je zo in staat om jouw oudere apparatuur te moderniseren door op eenvoudige wijze Bluetooth, netwerk Streaming, Internet radio en meer toe te voegen. 

 

Begin dus met het bestellen van deze unit in onze webshop. Klik op de afbeelding rechts, die brengt je meteen naar het artikel.

Yamaha WX-AD10 MusicCast Receiver

Wat sluit je waar aan ?

De Yamaha WX-AD10 MusicCast Receiver heeft een handige USB aansluiting voor de stroom die de unit nodig heeft. Een reguliere 5 Volt USB aansluiting is ruim voldoende want de unit verbruikt nauwelijks enige spanning.

 

Door de USB aansluiting kun je hem ook nog eens overal mee naartoe nemen en aansluiten op elke voeding van bijvoorbeeld jouw telefoon of tablet met een USB aansluiting.

 

In dit geval gebruiken we de "Service" poort van de Klipsch The Three. Deze poort is normaliter in gebruik om via USB stick de firmware bij te werken. Dit betekend dat deze poort gewoon beschikt over 5 Volt voedingsspanning en dat is nou net precies wat de Yamaha WX-AD10 MusicCast Receiver nodig heeft. De unit stuurt geen signalen uit via de USB en kan dus zonder problemen aangesloten worden.

Deze poort blijft overigens in StandBy Stand van de Klipsch Three actief. je zult dus - ook al lijkt de Three uit te staan - altijd een wit ledje zien branden op de voorzijde van de Yamaha WX-AD10 MusicCast Receiver wat aangeeft dat deze spanning heeft. .
 

Hoe stel je dit in ?

Nu je de aansluitingen hebt gedaan is het tijd om alles in te schakelen en in te stellen. 

Als eerste schakel je de Klipsch Three in en draai je de keuzeknop naar PHONO.

Let Op:  Zet de Phono/Line-In schakelaar achterop de unit wel op Line-In!!

Nu de Klipsch Three ingeschakeld is moet je alleen onderop de Yamaha WX-AD10 MusicCast Receiver de Power knop nog indrukken, dan zal het witte ledje aan de voorzijde oplichten.

Volg nu de instructies van de MusicCast App om de Yamaha WX-AD10 MusicCast Receiver te koppelen met de Klipsch Three. Dit betekend dat je de CONNECT knop onderop de Yamaha WX-AD10 MusicCast Receiver moet indrukken tijdens het instellen van de App.

De " MusicCast" App is gratis en kun je downloaden in de Apple App store of Google Playstore.

Het resultaat !

Als alles is ingesteld zie je nu 2 witte ledjes branden op de Yamaha WX-AD10 MusicCast Receiver, deze unit heeft een ingebouwde WiFi antenne en kun je zelfs met een vaste netwerkkabel met jouw netwerk verbinden.

Nu kun je de unit besturen vanuit de App en jouw favoriete streaming service gebruiken om te luisteren.

Voetnoot: De App laat je het volume niet op afstand regelen, dat moet je dus handmatig doen op de Klipsch Three of met de afstandsbediening van de Three.


Als je alles goed gedaan hebt kun je nu genieten van al jouw streams op je Klipsch The Three Model I zoals je in de korte video hieronder kunt zien en horen.

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.