Home » Sound Advice Blog » Webshop Keurmerken : Feiten of Fictie ?

Webshop Keurmerken : Feiten of Fictie ?

Gepubliceerd op 3 mei 2019 18:31

Echte bedrijven vs. nep bedrijven

Tegenwoordig is het bijna een *must* om jezelf als webshop aan te sluiten bij een van de vele webshop en Thuiswinkel keurmerken die er zijn, want als je dat niet doet, " dan is jouw klant niet zeker van zijn/haar aankoop !


Waarom keurmerken
Het doel van een keurkmerk is om u, als bezoeker van een webshop, het idee te geven dat de webshop zich conformeert aan de regelgeving en u, als klant van dat bedrijf, zeker weet dat er netjes met uw gegevens, uw order en uw geld wordt omgesprongen.

 

De suggestie wordt gewekt dat wanneer een webshop zich niet aan een keurmerk conformeert, dat dit bedrijf dan nep is en niet eerlijk zou handelen. Die teneur wordt door de vele webshop keurmerken alleen maar versterkt want alleen als de webshop is aangesloten, is deze betrouwbaar, maar hoe werkt zo'n keurmerk eigenlijk en zijn die keurmerken wel zo betrouwbaar ?

 

Hoe werkt een Keurmerk

De meeste keurmerken ontstaan uit een onvrede van de oprichters met de huidige situatie of met de reeds bestaande keurmerken. De wildgroei aan keurmerken is ontstaan doordat er op keurmerken geen controle is. Er is dus geen keurmerk voor de keurmerken .  Hmm...

 

Iedereen die dat wil kan een keurmerk beginnen, alles wat je nodig hebt is een logo, naam en een website. Je kunt dan jouw Keurmerk beginnen en zelf bepalen wat de criteria zijn waarop jouw keurmerk beoordeelt. Niemand die daar vragen over stelt of jouw keurmerk eens onder de loep zal nemen. De overgrote meerderheid zal, als een kudde makke schapen, jou als leidinggevend accepteren want jij beweert te weten wat er speelt.


Controleer de shop zelf !

De snelste en eenvoudigste manier om te weten of je zaken doet met een goede webshop is om zelf deze te controleren.

Kijk daarbij naar zaken als :

  • Staat het KvK nummer op de website
  • Staat er een BTW nummer op de website
  • Heeft de webshop een bestaand adres
  • Is de webshop telefonisch bereikbaar
  • Heeft de shop en fysiek adres / winkel
  • Wat zijn de ervaringen van anderen

Keurmerk verdienen of kopen ?
Nu zijn er zeker keurmerken die een belangrijke rol spelen en die , zowel de klant als de webshop, in bescherming nemen, maar hier zitten veelal zeer hoge kosten aan. Kosten waarvan de gemiddelde klant niet op de hoogte is dat die er zijn. Doorgaans worden er aan webshops bedragen tussen de 300 en 3000 Euro per jaar gevraagd voor een keurmerk !

 

Wij doen er niet aan mee !
Sound Advice doet niet mee aan die wildgroei aan keurmerken en webshop tests die niets meer zijn dan geldklopperij. Een echt webshop keurmerk zou er een moeten zijn die men als webshop kan verdienen door geleverde diensten, nette en echte service en eerlijke antwoorden op de vragen van klanten. Elk keurmerk wat je moet kopen geeft per definitie al een onjuist beeld. 

 

Wij hebben er bewust voor gekozen om niet mee te doen aan die gekkigheid, ook al beseffen we ons dat we daarmee misschien voor sommige klanten als "onbetrouwbaar" worden gezien.  Wij opteren om de reviews van onze klanten voor ons te laten spreken. Reviews via KiYoh en via onze Facebook Pagina.

Al onze klanten kunnen een, zowel positieve als negatieve, ervaring delen via KiYoh die voor die dienst ook geld vraagt. Echter in dit geval is het geen vage club juristen die, onder een geldelijke beloning een "button" afgeeft, maar in dit geval is het een dienst die door onze klanten gebruikt kan worden om hun ervaringen te delen.

 

Kijk daarom eens op onze pagina met KiYoh Reviews als u wilt weten wat voor bedrijf wij zijn of neem even contact op met ons, bespreek uw vragen met ons, ook als u twijfels heeft over een aankoop of anderszins.

Laat uw ogen niet afdwalen naar de mooie kleurtjes van de webshop Keurmerken, maar ga uit van de ervaringen van anderen.

 

Onze reviews

Momenteel hebben wij nog geen honderden reviews. Dat betekend niet dat onze klanten niet tevreden zijn.

We hebben een gemiddelde van 9,7 punten uit een totaal van 10, wat voor ons betekend dat we het goed doen.

Het feit dat er nog niet heel veel reviews zijn, geeft ons aan dat de meeste klanten gewoon dik tevreden zijn met hun aankoop en niet iedereen heeft er zin in om zo'n review te plaatsen. Dat snappen we.

Het feit dat we nog geen enkele negatieve review hebben, spreekt boekdelen vinden wij, maar laat u vooral niet van de wijs brengen door wat wij hier schrijven, maar ervaar het zelf. Plaats een bestelling, ervaar onze service en....laat ons weten hoe we het doen. Wij zijn ook maar mensen die, naar beste eer en geweten, hun werk doen. Daar kunnen zeker dingen bij fout gaan en dat gebeurd ook wel eens, maar dat lossen we netjes op.

Daar hebben we geen webshop keurmerk voor nodig, dat is gewoon fatsoen !

 

Additioneel zijn wij van mening dat het beste bewijs van onze eerlijke manier van zaken doen, de vermelding is van onze webshop & Showroom op de website van de fabrikant. Bijvoorbeeld bij Klipsch. Klik op het logo hieronder om onze vermelding bij Klipsch te zien, dan weet u dat u zaken doet met een betrouwbare partner .

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Frank Klokgieters
6 maanden geleden

Helemaal mee eens met dit bericht