Home » Sound Advice Blog » Advies vragen ? Waarom ?

Advies vragen ? Waarom ?

Gepubliceerd op 3 februari 2019 om 10:28

Als u het internet doorzoekt loopt u overal tegen welgemeende en goed bedoelde adviezen aan van allerhande websites die - soms wel, soms niet - u een bepaalde richting in willen 'masseren' om een bepaald type luidspreker te adviseren.

 

Veelal zijn deze goedbedoelde adviezen gebaseerd op hun eigen ervaring en houden ze geen rekening met uw wensen, uw mogelijkheden en uw budget.

Klik hier om een tekst te typen.

Advies vragen is iets voor slimme mensen.

Mensen laten zich veelvuldig door een vriend een goed bedoelende buurman of een familielid adviseren . Wie kent niet de gesprekken tijdens verjaardagen over die nieuwe luidsprekers die Ome Jan net gekocht heeft voor zoveel duizend euro. Nou dat klinkt goed zeg...maar dat mag ook wel voor dat geld.

 

De vraag blijft echter zeer prangend aanwezig of die mooie set van Ome Jan nou wel als voorbeeld kan dienen voor wat u nodig heeft ? Zijn uw wensen dezelfde als die van Ome Jan. Heeft u hetzelfde budget of juist niet ?

De megastore

De volgende valkuil dient zich aan, de elektronica megastore met zijn eeuwige aanbiedingen waar u luidsprekers nagenoeg kano lijkt te krijgen als u maar die ene set / receiver koopt van dat ene merk  !

 

De verkoper in de winkel heeft echter maar een doel voor ogen, zoveel mogelijk van de sets verkopen die zijn werkgever in de bonus heeft gezet.

 

Bonus ?  Jazeker, veel grotere winkelketens delen bonussen uit aan hun verkopers om bepaalde combinaties, merken of modellen te verkopen. Zo wordt u door de verkoper langzaam maar zeker naar die ene set gewezen die alles omvattend is, die exact doet wat u wilt... maar weet u wel wat u wilt ? Is die set wat u nodig hebt of koopt u die dan toch maar omdat de verkoper u zo begripvol aankijkt en lijkt alsof hij exact begrijpt wat u wilt ?

 

De praktijk

In de praktijk blijkt het probleem met de megastores steeds weer de kop op te steken, want enkele dagen nadat u uw aankoop gedaan heeft, beginnen de eerste vragen al te komen, blijkt de combinatie met dat andere apparaat wat u heeft, toch niet te werken...klinken de speakers opeens heel anders dan in de showroom van de winkel en ...etc..etc.

 

Wat u nodig heeft, voordat u besluit tot de aankoop van nieuwe luidsprekers en eventueel een nieuwe receiver of set, is een gedegen advies.

 

Een advies wat rekening houdt met uw wensen, uw liefhebberijen, de muziek waar u naar luistert, hoe u er naar luistert , wanneer en waar. Of u graag naar films kijkt of eigenlijk niet. Of u de voorkeur geeft aan stereo luisteren naar muziek of toch eigenlijk wel de voorkeur geeft aan surround ?

 

 

Eerst de vragen, dan de antwoorden

Het mag duidelijk zijn dat een goed advies begint met allerhande vragen. Zo begint bij ons een advies gesprek, wij vragen u het hemd van het lijf over uw muzikalen wensen, uw doelstellingen en gaandeweg beoordelen we ook in hoeverre u in staat bent om zelf de aansluitingen te verzorgen en/of de luidsprekers te plaatsen.

 

Kunt u die aansluitingen niet zelf doen, dan betekend dat niet dat u met een probleem zit, in tegendeel tot de winkels, want dan gaan wij deze zaken voor u plaatsen, aansluiten en uw systeem instellen zoals u het prefereert.

Kosten

Uiteraard zitten aan zo'n advies wat kosten, want de extra tijd die wij hier aan besteden moet ook betaald worden, maar doorgaans blijkt dat de kosten van een goed en gedegen advies niet opwegen tegen de problemen van een goedkope aanschaf elders.

 

Neem een wijs besluit en laat u adviseren over de juiste speakers voor uw toepassing. uw wensen en uw mogelijkheden.

 

...de bittere nasmaak van slechte kwaliteit duurt langer dan de zoete smaak van genoten voordeel ...


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.