Home » Contact » Over Ons

Over Ons

 

Muziek is pure emotie !

Kennismaking met Klipsch

Het is 2003 toen ik voor het eerst kennis maakte met Klipsch luidsprekers. In een kleine luisterstudio ga ik op zoek naar een set nieuwe speakers en mag daar, bewapend met een CD van Toto, met een schakelkast schakelen tussen de diverse luidsprekers die deze verkoper heeft staan.

Er stond van alles van allerhande merken en er stond een set tussen van Klipsch , een merk wat ik toen nog niet kende.

 

Qua geluid bleef ik steeds terug komen bij die ene set. Het geluid was veel opener, de stereo beleving veel breder, een dynamiek en diepgang die ik bij geen een van de andere merken tegen kwam. Nieuwsgierig vroeg ik welk merk dat dit was. De verkoper lachte enigszins en zei., " Dit is Amerikaans...Klipsch..." hij voegde er aan toe "  Met Klipsch luidsprekers is het alsof de doppen uit je oren gehaald worden. "

 

Geen waardere woorden waren er in mijn beleving ooit gesproken want ik hoorde inderdaad instrumenten die ik nog niet eerder in de muziek had gehoord, hoorde een diepgang en een bereik wat ik nog niet eerder gehoord had in een set luidsprekers. Sindsdien ben ik als liefhebber van muziek verknocht aan Klipsch en geniet ik dag op dag weer van het sublieme geluid, de warmte in de muziek en de eerlijke weergave die deze speakers in zich hebben. 

SAE Certificering

Omdat muziek mijn hele leven en passie van mij is geweest en altijd wel zal blijven wil ik alleen het beste, dat dit niet extreem veel geld hoeft te kosten is mij inmiddels duidelijk geworden. Evenwel wilde ik meer weten van muziek en geluid en heb ik in 2003 een opleiding gevolgd aan de School of Audio Engineering en deze opleiding afgerond met een certificaat als Sound Studio Technician. Deze opleiding leerde mij de intrinsieke subtiliteiten van audiosturing, van tijd compensatie die in surround en dynamiek verborgen liggen en zorgde ervoor dat de hedendaagse techniek met Surround, Dolby Surround, DTS en meer voor mij begrijpelijk werden op een technisch vlak. Het is dan ook vanuit deze ervaring en kennis dat ik u kan adviseren over de juiste systemen, opstellingen en materialen om het gewenste effect te bereiken.

Klipsch webshop

Heden ten dage is Klipsch een echt wereldmerk, maar is dit nog niet bij iedereen beschikbaar of overal verkrijgbaar. Dat hoeft ook niet want Klipsch luidsprekers koop je niet zomaar even tussendoor. Klipsch luidsprekers moeten een weloverwogen aankoop zijn waarmee je de ultieme luisterervaring wilt hebben. Het kan allemaal en zelfs zonder hoge kosten of extreem dure receivers, versterkers, mono blokken en meer van die kostbare zaken. Zelfs als u een oude versterker heeft kunt u al heel veel profijt halen uit een set Klipsch luidsprekers.

De kennis die ik in de loop der jaren heb opgedaan met zowel live als studio geluid pas ik dagelijks toe bij vele klanten en opdrachtgevers om, samen met hen, een set samen te stellen die past bij de doelstelling, de wens maar vooral ook bij het gevoel en de ervaring die men wil.

 

Zoals ik bovenaan al schreef " Muziek is pure emotie" en dat klopt helemaal. Ga zelf maar na, wie heeft er niet dat ene nummer waar je helemaal warm van wordt van binnen...of juist van gaat huilen, waarbij je herinneringen ophaalt en waarbij je de liefde viert of het diepste verdriet opnieuw beleefd. Die ervaring wordt alleen maar intenser als het geluid wat je hoort, recht doet aan die herinnering, aan dat gevoel.

Vanuit deze optiek benader ik uw vragen voor advies, om de juiste set samen te stellen en adviseer en begeleid ik u bij de juiste keuze. Naar uw keuzen kan ik alles verzorgen van de planning en levering tot aan de installatie.

Nu u weet hoe ik denk over muziek, over de liefde voor het vak en de kennis die ik in de loop der jaren heb vergaard hoop ik dat u ook begrijpt waarom ik ervoor gekozen heb om alleen Klipsch luidsprekers te verkopen. Ik ga graag met u het gesprek aan over uw huidige en nieuwe geluidssysteem, zowel bij u thuis als bij u in het bedrijf. U kunt er op vertrouwen dat u een gedegen advies krijgt, vandaar ook de naam Sound Advice .

 

Bel eens om nader kennis te maken, onder +316- 553 552 00 kunt nu direct met mij overleggen.

 

Graag tot ziens of tot horens bij Sound Advice.

 

Peter Broerse

Directie Sound Advice