Home » Contact » Herroepingsrecht

Herroepingsrecht

Herroepingsrecht

Als u een order plaatst bij SoundAdvice.nl dan geeft de wet u als consument, voor een periode van 14 dagen na ontvangst van uw order, de mogelijkheid om zonder opgaaf van redenen uw bestelling te retourneren en uw betaling retour te ontvangen. Hieronder specificeren wij aan u wat daar wel en wat daar niet onder valt.

 

Herroepingsperiode

De wettelijke herroepingsperiode is 14 dagen na ontvangst van uw bestelling. Aangezien tijdens de bestelling u gevraagd is om de Algemene Voorwaarden te accepteren heeft u hiermee ook de herroepingsperiode van 14 dagen geaccepteerd aangezien dit essentieel onderdeel is van onze algemene voorwaarden. Een periode langer dan 14 dagen is dan ook niet mogelijk.

Consumenten
De herroepingsbepalingen zijn alleen van toepassing op leveringsopdrachten die door u in de hoedanigheid als consument aan ons verstrekt worden. Alle opdrachten tot levering vanuit professioneel of zakelijk opzicht zijn uitgesloten van het herroepingsrecht. Om aan beide zijden de kosten van deze handelingen te beperken, zijn er enkele regels die hierop van toepassing zijn. Deze regels worden hieronder aan u uitgelegd.

Allereerst dient u zich ervan te verzekeren dat het artikel wat u wilt bestellen passend is voor het doel waarvoor u het wilt bestellen. Omdat wij luidsprekers en av apparatuur van diverse merken verkopen is het daarom aan te raden om u goed te laten informeren over de functionaliteit en toepasselijkheid van het artikel wat u besteld. Wij zitten klaar om uw vragen hierover te beantwoorden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Mocht u een artikel besteld hebben en mocht dit niet passen, niet het gewenste geluid geven of anderszins een verkeerde beslissing zijn en u bent er zeker van dat u dit artikel wilt retourneren, neem ook dan contact met ons op. Wellicht kunnen wij u een alternatieve oplossing bieden.

14 dagen
Na ontvangst geeft de wetgever u 14 dagen de tijd om het bestelde artikel retour te zenden. U heeft dan ook maximaal 14 dagen de tijd om het artikel uit te testen. Dit betekend echter wel dat u gedurende deze 14 dagen termijn het artikel met grote omzichtigheid dient te behandelen. 

 

  • Zorg ervoor dat u het artikel netjes uitpakt en bewaar alle verpakkingsmaterialen.
  • Behandel het artikel alsof u in een winkel staat.
  • Bewaar alle bijgesloten items zoals handleidingen, kabels, batterijen en meer.
  • Installeer software alleen indien essentieel voor het evalueren.
  • Gebruikte licenties van software leveren een reden op om teruggaaf te weigeren.
  • Sluit het artikel alleen aan op de door de fabrikant aangewezen wijze.
  • Bij luidsprekers nimmer meer dan 50 % van het maximale vermogen gebruiken tijdens het evalueren.
  • Hoofdtelefoons zitten in plastic verpakt, dit dient u te zien als een verzegeling.

 

 Als u besluit het artikel / de artikelen terug te sturen dient u dit binnen 14 dagen na ontvangst schriftelijk te melden via het herroepingsformulier wat wij online hebben staan of wat u ontvangen heeft bij uw order. U heeft dan 14 dagen de tijd om het artikel/ de artikelen, voor eigen kosten, aan ons te retourneren.

 

Herroepingsformulier

Mocht u bij uw bestelling geen herroepingsformulier ontvangen hebben, dan verwijzen wij u graag naar ons online herroepingsformulier


Terugbetaling
Als wij uw order retour ontvangen hebben wordt deze door ons gecontroleerd en wordt hierna, binnen 14 dagen, uw aankoopbedrag terug gestort op de bankrekening die u bij het retourneren dient op te geven. Gebruik ons online herroepingsformulier hiervoor.

Schade
Mocht u tijdens de evaluatieperiode van 14 dagen schade hebben veroorzaakt, dan zijn wij gerechtigd deze schade te verrekenen op uw aanschaf. De hoogte van deze schadepost hangt in grote mate af van de ernst van de schade. Dat kan variëren van een doos die onbruikbaar is geworden tot aan krassen op of scheuren in het product, ontbreken van onderdelen zoals afstandsbedieningen en andere losse items. Omdat luidsprekers bij verkeerde aansluiting ook opgeblazen kunnen worden, houden wij ons ook het recht voor om, in geval van onjuiste aansluiting of het opblazen van luidsprekers, de retourzending te weigeren. Geef dus ten alle tijden aan waarom u het artikel wenst te retourneren.

Vergewis uzelf er ten alle tijden van dat u alle items uit de verpakking ook er weer op de juiste wijze in terug plaatst.

Wij houden ons het recht voor om incomplete artikelen of zendingen welke ernstig beschadigd zijn en hierdoor onverkoopbaar zijn geworden , te weigeren. Deze worden op uw kosten aan u geretourneerd.

Bedrijven
Besteld u bij ons als bedrijf, dan is de koop bij het sluiten daarvan definitief. Evenwel, ook als bedrijf zijnde, is het mogelijk dat u een onjuiste beslissing heeft genomen en een onjuist artikel heeft gekocht. Mocht dat zo zijn, dan verzoeken wij u ten alle tijden contact met ons op te nemen om samen te kijken naar een passende oplossing.

Uitsluitingen
Volgens de wetgever zijn er slechts een beperkt aantal situaties waarin een artikel uitgesloten is van het herroepingsrecht. De wetgever kan onmogelijk alle soorten en vormen van artikelen ineens beoordelen en dus zitten er, zeker met betrekking tot electronica en met name luidsprekersystemen, gaten in de wetgeving waar deze onmogelijk toepasbaar is.

Wij hanteren dan ook de navolgende uitsluitingen van het herroepingsrecht.

In alle situaties waarin luidsprekersystemen of av apparatuur op klantorder vervaardigd en/of besteld zijn, die onder normale omstandigheden niet onder ons assortiment vallen, zijn retouren hiervan uitgesloten van het herroepingsrecht.

Vragen
Heeft u vragen over ons beleid inzake het herroepingsrecht, dan kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen via ons online contactformulier of tijdens kantooruren via het telefoonnummer +316 - 553 552 00.

 

Bijgewerkt op 28-11-2019